Klover 8-XTR

Klover 8-XTR

Klover 8-XTR

Waardering:
98% of 100

Dé kwaliteitsstandaard voor staande elektrische houtklovers (230V). De Klover 8-XTR is uitgerust met kwalitatief hoogwaardige materialen en een probleemloze motor & hydraulische pomp. Een waar kwaliteitsproduct!

Deze houtklover met een drukkracht van 8 ton is verkrijgbaar in een 230 volt (standaard stroomnetwerk) uitvoering. Met deze houtklover klooft u hout tot een diameter van 40 cm en een lengte van 52 cm. Afhankelijk van de hardheid van het hout kunnen ook grotere blokken gekloofd worden. Dit tot wel 60 cm in doorsnede

De Klover 8 is voorzien van een verbreed splijtmes (V-PRO mes). Dit werkt 40-50% sneller, want het mes hoeft hierdoor minder ver naar onderen om het hout te splijten. Daarnaast zal noestig hout (bijna) niet meer klemmen om het mes. Deze verbreding blijkt in de praktijk een onmisbare eigenschap.  

De Klover 8-XTR is, in vergelijking met de normale Klover 8, uitgevoerd met een aantal eXTRa's;
- Afklapbare zijtafels, voor eenvoudige opslag (neemt veel minder ruimte in beslag).
- Vol rubberen wielen, voor makkelijk transport.
- Extra stabiel onderstel;
- Iets breder, voor grotere stamopname. 
- Standaard ontluchtingsdop op oliepeilstok.

Deze houtklover wordt (bijna) gebruiksklaar geleverd. De hydraulische olie is al gevuld, alleen de bedieningsarmen (voorgemonteerd) en wielen moeten nog vast gezet worden. Dit is een eenvoudig klusje van 5-10 minuten. 

Onderstaand meer informatie & een productvideo.  

Regular Price € 894,00 Special Price € 699,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Meer informatie
TypeVerticale, Électrique 230 volts
MoteurElektromotor 3500 Watt
Force de pression8 ton
Diamètre maximal de fendage40-60 cm (afhankelijk van de hardheid van het hout)
Longueur maximale des bûches50 cm
Vitesse de travail5 cm/sec
Vitesse de refoulement12 cm/sec
Longueur du câbleVerlengkabel niet standaard inbegrepen, zie aanbevolen producten
Pression hydraulique maximale280 bar
Capacité du réservoir d’huile hydraulique3,4 liter
Poids111 kg
Dimensions60x90x104 cm (splijtmes ingeklapt)
Garantie2 jaar
MarqueKlover
Frais d’expédition NL: gratis // BE: €27,50
AfhalenIn magazijn Weert (op afspraak)
ProductfolderNvt
HandleidingDigitaal

Afklapbare zijtafels
De zijtafels zijn afklapbaar. Dit maakt de houtklover aanzienlijk smaller, waardoor opslag van de Klover 8-XTR minder ruimte in beslag neemt. Op de handige zijtafels kan gekloofd hout, op werkhoogte, geplaatst worden. Dit scheelt een hoop bukwerk en werkt een stuk prettiger en ergonomischer. 

Kwaliteit
Klover 8-XTR is van zeer goede kwaliteit! De houtklover is uitgerust met een splijtmes van speciaal gehard staal en een kwalitatief goede hydraulische pomp. Daarnaast zijn alle stalen onderdelen voorzien van hoogwaardige poedercoating. De motor met thermische beveiliging heeft een aluminium behuizing voor optimale warmteafvoer. De Klover 8-XTR kan met recht een (bijna) probleemloze machine genoemd worden. 

Stevige wielen
De Klover is voorzien van robuust uitgevoerde volledig rubberen wielen. In combinatie met de handvaten en transportelastiek is vervoer van de kloofmachine zeer gemakkelijk.

Snel uw hout kloven
De Klover 8-XTR heeft een snelspanschroef, waarmee de automatische terugloop van het splijtmes ingesteld/beperkt kan worden. Wanneer de houtblokken ongeveer even lang zijn werkt dit zeer snel. Daarnaast is de houtklover voorzien van een verbreed splijtmes. Hierdoor splijt het hout sneller, want het mes hoeft minder ver naar onderen om het hout te splijten (scheelt 50% van de tijd). Nog een voordeel van de verbreding, is dat noestig hout niet klemt om het splijtmes. Deze verbreding (beitelfunctie) scheelt een hoop tijd en (klem)frustratie. 

2-handsbediening
Om uw veiligheid te kunnen waarborgen heeft de houtklover een 2-handsveiligheidsbediening. U heeft beide handen nodig om de machine te bedienen. Zo blijven uw handen uit de gevarenzone van de houtklover. 

Onderhoud & hydraulische olie
Aan een (elektrische) houtklover zit relatief weinig onderhoud. Van belang is dat alle verbindingen (slangen en schroeven) goed vast zitten. Deze dienen periodiek gecontroleerd te worden. Lees vooraf altijd goed de handleiding voor exact gebruik en onderhoud. Wanneer de houtklover geleverd wordt, is deze al afgevuld met hydraulische olie. De eerste olie dient ververst te worden na 50 werkuren en vervolgens na iedere 350 werkuren. Bij de aanbevolen producten kunt u eventueel geschikte hydraulische olie (HLP46) bestellen.

CE keurmerk & TÜV 
De Klover 8-XTR is voorzien van alle benodigde Europese en Nederlandse keurmerken, waaronder het CE keurmerk. De Klovers zijn tevens TÜV-getest. Deze strenge Duitse testnormen zijn wereldwijd bekend en berucht. 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klover 8-XTR
Uw waardering
Klantvragen
Wat is het verschil tussen de Klover 8 en Klover 8-XTR?
De Klover 8-XTR is, in vergelijking met de normale Klover 8, uitgevoerd met een aantal eXTRa's; Afklapbare zijtafels, voor eenvoudige opslag (neemt veel minder ruimte in beslag). Vol rubberen wielen, voor makkelijk transport. Extra stabiel onderstel...
Handig voor deze houtklover: