Lumag HEZ22

Lumag HEZ22

Lumag HEZ22

Waardering:
100% of 100

De Lumag HEZ22 is een verticale (professionele) hydraulische houtkloofmachine met een kloofkracht van 22 ton!!

Deze krachtige houtklover functioneert op krachtstroom (400 Volt) en de aftakasaansluiting in combinatie met een tractor. De Lumag HEZ22 is uitermate krachtig en geschikt voor houtblokken met een maximale lengte van 110 cm. Afhankelijk van de hardheid van het hout, kunnen blokken tot wel 60 cm (diameter) in doorsnede gekloofd worden. 
De machine is voorzien van 2 werksnelheden: 4,3 en 10,5 cm per seconde. Dit werkt uitermate snel. 

Zoekt u een kloofmachine die alles kan? Dan is de Lumag HEZ22 de krachtpatser die u zoekt. 

Onderstaand meer details en extra informatie.


Regular Price € 3.628,00 Special Price € 3.299,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Meer informatie
TypeSur tracteur et Électrique 400 volts
MoteurElektromotor 5100 Watt / 400 Volt
Force de pression22 ton
Diamètre maximal de fendage500 mm
Longueur maximale des bûches1100 mm
Vitesse de travail2 standen (4,3 of 10,5 cm per seconde)
Vitesse de refoulement7,5 cm per sec.
Longueur du câbleVerlengkabel is niet inbegrepen, zie aanbevolen producten.
Pression hydraulique maximale27,5 MPa
Capacité du réservoir d’huile hydraulique24 liter
Poids345 kg
Dimensions110 x 150 x 250 cm
Garantie5 jaar: deze dient geclaimd te worden. Klik op garantie-service.
MarqueLumag
Frais d’expédition € 25,- (verzending op pallet)
AfhalenMogelijk op afspraak
ProductfolderN.v.t
HandleidingWordt uiteraard meegeleverd.

De Lumag HEZ22 is een verticale (professionele) hydraulische houtkloofmachine met een kloofkracht van 22 ton. U kunt de machine gebruiken op 400 volt, maar u kunt er ook voor kiezen de aftakasaansluiting te gebruiken, in combinatie met een tractor (min. 20 pk). De machine is ontworpen voor professionele gebruikers. De zeer robuuste en zware constructie, in combinatie met de profesionele opbouw van deze machine, garanderen een hoge stabiliteit.

U kunt eenvoudig diverse lengtes tot maximaal 110 cm kloven. Het grote voordeel van dit type kloofmachines is dat de cilinder zich aan de buitenzijde van de machine bevindt. Daardoor kunt u het hout tot op de bodemplaat kloven. Dus vooral ideaal als u langere lengtes wilt kloven. U kunt de machine instellen op 2 verschillende kloofsnelheden.  De Lumag HEZ20PRO houtklover is eenvoudig te beladen door de lage bodemplaat.

De beugel aan de rechterzijde kunt u gebruiken als een hefboom. Hiermee kunt u een zware boomstam rechtop zetten. De beugel is standaard ingebrepen. Naast de beugel is een takel/lier als accessoire beschikbaar. Met deze lier is het mogelijk boomstammen op te takelen of naar de kloofmachine te trekken. De lier heeft een totale lengte van 7 meter en mag alleen gebruikt worden als de kloofmachine aan de tractor gekoppeld is. Dit in verband met gevaar op omvallen van de kloofmachine. 

De machine is standaard voorzien van een verwijderbare klooftafel.

De machine heeft een traploos instelbare slaglengte, waardoor u zelf kunt bepalen hoever de kloofmachine terug gaat. Als u blokken hout wilt kloven van 50 cm lang kunt u de kloofmachine zo instellen dat deze stopt bij bijvoorbeeld 60cm. Dit betekent een enorme tijdwinst. De zeer krachtige 5100 Watt motor zorgt voor prettige werkomstandigheden.

De schakelaar/stekker combinatie is voorzien van een fase omschakel mogelijkheid. Bij 400 volt machines kunt u een motor links of rechtsom laten draaien. Dit hangt mede af van de aansluiting van uw verlengkabel. In de schakelaar kunt eenvoudig met een schroevendraaier de machine 'ompolen' zodat deze altijd de juiste kant uitloopt. De machine is standaard voorzien van grote transportwielen.

De aftakas zelf wordt niet meegeleverd.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lumag HEZ22
Uw waardering
Klantvragen
Geen vragen